Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

Φατε λιγη επιστημη στη μαπα...

Το παρακατω αρθρο το διαβασα σημερα το πρωι στην ηλεκτρονικη σελιδα του Σουπερσπορτ και θεωρω οτι ειναι αρκετα ενδιαφερον. Σας το παραθετω αυτουσιο αν και η αρχικη ερευνα εχει γινει απο την κ.Παντζου Χριστινα της "Κυριακατικης Ελευθεροτυπιας"

«Ψυχολόγοι βοήθησαν τη CIA να υιοθετήσει και να εφαρμόσει καταχρηστικές μεθόδους ανάκρισης των κρατούμενων υπόπτων για τρομοκρατία. Η καταγγελία του ρεπόρτερ του δικτυακού Salon.com Μαρκ Μπέντζαμιν είναι απόλυτα στοιχειοθετημένη και θα μπορούσε να έχει τίτλο: «Οι πρόθυμοι επιστημονικοί δήμιοι της CIA».

Απόρρητη έκθεση του γενικού επιθεωρητή του Πενταγώνου, που έχει στα χέρια του ο γνωστός ρεπόρτερ, αποκαλύπτει ότι αμέσως μετά την 11η Σεπτεμβρίου η CIA και το Πεντάγωνο απευθύνθηκαν σε ομάδα ψυχολόγων που δούλευε στο απόρρητο πρόγραμμα εκπαίδευσης SERE (Επιβίωση, Αποφυγή, Αντίσταση και Απόδραση).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε μετά το τέλος του πολέμου στην Κορέα με τη δημιουργία σχολείων εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων με προσομοιώσεις βασανιστηρίων και στόχο την ψυχολογική θωράκιση και αντίστασή τους.

Με τη βοήθεια αυτών των ψυχολόγων οι προσομοιώσεις βασανιστηρίων του προγράμματος SERΕ έγιναν επίσημες ανακριτικές πρακτικές που σπάνε τις ψυχολογικές άμυνες των κρατουμένων στο Γκουντάναμο, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τα κέντρα κράτησης της CIA.

Υστερα από τις αποκαλύψεις δύο ψυχολόγοι (από τους ιθύνοντες του προγράμματος SERE και μετά την 11η Σεπτεμβρίου αδρά αμειβόμενοι υπάλληλοι της CIA) οι Τέιμς Μίτσελ και Μπρους Τζέσεν εξετάζονται σήμερα για κακοποίηση κρατουμένων.

Ο δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, Καρλ Λέβιν, ζήτησε μάλιστα από το Πεντάγωνο να καταθέσει οποιοδήποτε έγγραφο αναφέρει τα ονόματα των δυο ψυχολόγων ή της εταιρείας των ψυχολογικών συμβούλων.

Η υπόθεση έχει διχάσει την ψυχολογική ένωση, που, σε αντίθεση με την ιατρική και ψυχιατρική ένωση, επιτρέπει στα μέλη της να μετέχουν σε ανακρίσεις στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Ενδεικτικό της απίστευτης διαπλοκής είναι το γεγονός ότι από τα δέκα μέλη της ομάδας εργασίας που εκπόνησε τους κανόνες δεοντολογίας τα έξι είχαν άμεση σχέση με το στρατιωτικό κατεστημένο, αρκετοί από αυτούς είχαν δουλέψει στο πρόγραμμα SERΕ και τέσσερις είχαν δουλέψει στο Αμπού Γκράιμπ, σε φυλακές του Αφγανιστάν και σε μυστικά κέντρα κράτησης της CIA».

Δημοκρατικοί μέθοδοι που θα βοηθήσουν τον κόσμο μας να γίνει καλύτερος και κυρίως πιο ειρηνικός. Το αποκαλυπτικό άρθρο δημοσιεύτηκε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και είναι της Χριστίνας Πάντζου, η οποία μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες αποκαλύψεις.


Πηγη: supersport.gr


Τετοια επιστημη χαρισμα σας...

Υ.Γ. Αυτο το αρθρακι αφιερωνεται σε ολους εκεινους που υποστηριζουν με σθενος οτι η Επιστημη και η Γνωση απο μονες τους, χωρις αγαπη για τον συνανθρωπο, χωρις ηθικη και χωρις συνεση, μπορει να αποτελεσουν τη λυση σε ολα τα προβληματα του ανθρωπου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: