Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2007

Περι δημοπρασιων και αλλων τραγελαφικων

Το ζήτημα της δημοπρασίας μερους της λεγομενης "βασιλικης περιουσιας" από τον Οίκο Κρίστις με αφηνει παγερα αδιαφορο.


Παρολα αυτα πιστευω οτι καταδεικνυει περιτρανα το μεγεθος της ελληνικης Κυβερνησης, οχι μοναχα της συγκεκριμενης αλλα γενικοτερα αυτου που ονομαζουμε Ελληνικο Κρατος.


Ο Ελληνας Υπουργος Πολιτισμου (ας μην το προσωποιησουμε, το ιδιο πιστευω οτι θα συνεβαινε οποιοσδηποτε κι αν ηταν στη θεση του Βουλγαρακη) εστειλε επιστολη αλλα και εξωδικο στον Οικο προσπαθωντας να μπλοκαρει την ολη διαδικασια.


Ποια υπηρξε η απαντηση του αγγλικου οικου;;; "Εκλασε κανεις;;;"
Οχι, βεβαια με αυτα ακριβως τα λογια, αλλα αν το ψαξουμε λιγο καλυτερα, σε απλα ελληνικα, αυτο εννοουσε...


Αυτο ειναι το ελληνικο Δημοσιο. Δε φτουραει μια πουθενα σε ολοκληρο τον κοσμο. Ισως γι αυτο κι εμεις την ειδαμε οι "νταβαδες των Βαλκανιων" και πουλαμε μαγκια μοναχα σε χωρες οπως η Αλβανια, η Βουλγαρια, τα Σκοπια.


Πολυ απλα γιατι ολες οι υπολοιπες μας εχουν χεσμενους κανονικοτατα...


Εκει ειναι η μαγκια κυριοι Κυβερνωντες, να μπορεις να τα βαζεις με τους ισχυρους και οχι να πουλας μαγκια στους πιο αδυνατους...


Αλλα τι λεω κι εγω, ψιλα γραμματα ειναι αυτα για τους Ελληνες βουλευτες.
Που να τα βαζεις τωρα με Αμερικες και Αγγλιες;;;


Φανταζεστε ομως τι θα γινονταν στην Ελλαδα αν τα "κλεμμενα" αντικειμενα, γιατι περι αυτου προκειται, βρισκονταν στην Αλβανια ή στην Τουρκια;;;


Και αν τη δημοπρασια αναλαμβανε αντι για τον Οικο Κριστις, με εδρα το Λονδινο, ο Οικος Κλεπταποδοχογλου με εδρα την Αγκυρα;;;
Μεχρι και στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης θα φταναμε για να τα διεκδικησουμε πισω, θα δημιουργουνταν μεγαλο διπλωματικο επεισοδιο και θα κινδυνευε αμεσα να διαλυθει η "ελληνοτουρκικη φιλια"!!!
Θα ειχαν ξεσπαθωσει οι απανταχου Ελληναραδες.


Τωρα ομως που τη δημοπρασια ανελαβε αγγλικος οικος, τουμπεκι ολοι τους και μαλιστα ψιλοκομμενο...
Οπως τουμπεκι, φυσικα, κανουν ολα αυτα τα χρονια και οι κατα καιρους υπουργοι "πολιτισμου" (εδω γελαμε!!!) της χωρας μας για τα "κλεμμενα" μαρμαρα του Παρθενωνα που με "πολιτισμενο" κατα τα αλλα τροπο, "εξηγαγαν" απο την Ελλαδα οι "πολιτισμενοι" φιλοι και συμμαχοι μας Αγγλοι...


Γεια σου, Ελλαδαρα με τα ωραια σου!!!

4 σχόλια:

Λύσιππος είπε...

Προσωπικά δε με ενδιαφέρουν τα βασιλικά κειμήλια ως περιουσιακό στοιχείο. Ο Κωνσταντίνος κράτησε σίγουρα οτιδήποτε είχε ιστορική σημασία (για εκείνον και την οικογένειά του). Αν θα πουλήσει τα μαχαιροπήρουνα του Γεωργίου Α' είναι δικό του θέμα. Ας τα βάλει στο eBay για να τα αγοράσει κι η ...πλέμπα.

Dead_Poet είπε...

Ειναι προφανες αγαπητε Λυσιππε οτι και μενα με αφηνουν παντελως αδιαφορο τα βασιλικα κειμηλια. Στεκομαι ομως στο γεγονος οτι ολοκληρος Υπουργος Πολιτισμου δεν μπορεσε να σταματησει τη δημοπρασια πραγμα που δειχνει την ανικανοτητα και την αξια που εχει η Ελλαδα στον παγκοσμιο χαρτη. ειμαστε για τους ξενους οτι ειναι οι Αλβανοι για εμας.

o kairos είπε...

Υπουργος πολιτισμου σε ελληνικη κυβερνηση ειναι παλιο ανεκδοτο.

Dead_Poet είπε...

@καιρος

Το εχω καταλαβει εδω και χρονια αυτο... Αλλα μηπως και πολιτισμος στην συγχρονη Ελλαδα δεν ειναι ανεκδοτο;;;