Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2005

Μηπως τελικα ζουμε μια ζωη (αυτ)απατης(???)

Παντου γυρω μας υπαρχουν απατες. Ζουμε σε ένα κοσμο τεραστιας απατης…
Ζουμε, αναπνεουμε, εργαζομαστε, οικονομαμε απο αυτες. Κάθε μερα μας εξαπατουν και εξαπατουμε συνανθρωπους μας, αυτους που μπορουμε φυσικα, τους πιο αδυναμους από εμας, όπως ακριβως οι πιο δυνατοι εξαπατουν εμας.
Σε τι διαφερουμε εμεις από τους μεγαλοαπατεωνες? Εμεις δεν εχουμε το θαρρος, τις γνωσεις ή απλα την ευκαιρια να το κανουμε. Για αυτό παραμενουμε φτωχομπινεδες και γκρινιαζουμε για τους αλλους που τα καταφεραν.
Μια τεραστια απατη είναι ολη μας η ζωη. Αλλων λιγοτερο και αλλων περισσοτερο.
Καταρχας ζουμε σε ενα κρατος απατης, φτιαγμενο απο απατεωνες που απευθυνεται σε μεγαλοαπατεωνες που δρουν ανεξελεγκτοι. Οι τραπεζες μας κλεβουν κανονικα και ασυστολα, οι δημοσιες υπηρεσιες και οργανισμοι τα ιδια, οι εταιρειες κινητες τηλεφωνιας οικονομανε εις βαρος μας.
Xρωστας στο ΤΕΒΕ, στο ΙΚΑ ή στην εφορια και καθυστερησεις να πληρωσεις? Σε φλομωνουν στους τοκους και στα πανωτοκια.

Σου χρωστανε αυτοι? Σου δινουν τα χρηματα μετα από χρονια χωρις να πληρωσουν τελικα ουτε μισο ευρω παραπανω για την καθυστερηση. Σου πετανε στα μουτρα ένα "συγνωμη για την καθυστερηση, συμβαινουν αυτά τι να κανουμε" και καθαριζουν. Και όλα αυτά με τις ευλογιες του Κρατους φυσικα!!!!!!!!
Ερχονται αυθαιρετα η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, σα μονοπωλια που είναι, και σε χρεωνουν ότι θελουν, οσα θελουν, οποτε θελουν και όταν ζητας να βρεις το δικιο σου, σου λενε: "Συμπληρωστε, παρακαλω την αιτηση νουμερο 4 και θα σας απαντησουμε γραπτως". Περναν δυο χρονια, απαντηση καμια και ανακαλυπτεις ότι κανεις δεν εχει πραγματικα ασχοληθει με το αιτημα σου.
Κανεις τη βολτα σου ηρεμος, ωραιος, κεφατος, χαλαρος και ξεγνοιαστος στην παραλια με το αυτοκινητακι σου. Πεφτεις μέσα σε έναν τεραστιο κρατηρα που δημιουργηθηκε από την προπερσυνη γιορτη και δεν εχει επισκευαστει ακομα και για την οποια φυσικα δε φροντισε κανεις να σε ενημερωσει με μια προειδοποιητικη εστω πινακιδα. Σακατευεις το κακομοιρο το αυτοκινητο σου και τα νευρα σου αλλα όταν ζητας αποζημιωση από το Δημο [όπως εχεις εξαλλου το δικαιωμα] διαπιστωνεις πως δεν υπαρχει κανεις αρμοδιος υπαλληλος για να βρει το δικιο σου.
Μετα την 45η προσπαθεια αποφασιζεις πλεον να τα παρατησεις και να μην ξανασχοληθεις με το θεμα.
Πληρωνεις τοσα χρονια διοδια για να σου φτιαξουν δρομους και ακομα δρομους δεν ειδες!!!
Πληρωνεις 1 ευρω την αμολυβδη και ανακαλυπτεις ότι τα 65 λεπτα είναι φοροι και τελη.
Αμεσως μετα ακους στο ραδιοφωνο τον Υπουργο να δηλωνει "ότι δυστυχως η Κυβερνηση κανει φιλοτιμες προσπαθειες να μειωθει η τιμη της βενζινης αλλα αυτό είναι ανεφικτο λογω της διεθνους ανοδου της τιμης του πετρελαιου" [Σωπα? Ναιαιαιαιαι? Δεν το πιστευω!!!!!!]
Διαφημιση στην τηλεοραση των Bodyline. Βλεπει τη μοντελα με τα υπεροχα ποδια η κυρια Καιτη των 180 κιλων και σπευδει στο τηλεφωνο να τηλεφωνησει αμεσως τωρα για να αδυνατισει τρωγοντας ότι θελει, οσο θελει μονο με 25 ευρω το μηνα.
Η αληθεια είναι ότι αν δεν κοψεις τη μασαμπουκα αγαπητη μου το προγουλι δεν πεφτει. Α! Και που εισαι! Ότι και να κανεις Σκλεναρικοβα δεν προκειται να γινεις. Φυσικα αυτή την αληθεια δεν προκειται να την πει κανεις στην αγαπητη κυρια Καιτη γιατι αν το κανει θα χασει λεφτα.
Πας στο ξενοδοχειο να γ……….εις και βλεπεις μετα τον κωλο της δικια σου στο ιντερνετ στο site που μπηκες για να βρεις καινουργιες περιπετειες [εισαι και τσαχπινης παναθεμα σε] "Ρε, συ αυτος ο κωλος κατι μου θυμιζει" αναρωτιεσαι και φρικαρεις όταν ανακαλυπτεις την αληθεια, όχι τοσο για την ξεφτιλα του θεματος οσο γιατι δε βρεθηκε κανεις να σε ρωτησει τι χρωσταει για το θεαμα. Καλα να ξεφτιλιζεσαι αλλα να ξεφτιλιζεσαι τσαμπα δε λεει. Να εβγαζες τουλαχιστον κατι από την ξεφτιλα, παει στα κομματια.
Ψαρευεις μια π.....α, την πας στο ξενοδοχειο και την ωρα που βρισκεσαι στην τουαλετα για να ξαλαφρωσεις αυτή σου ξαλαφρωνει το πορτοφολι. Στο τελος της βραδιας σε αφηνει να πληρωσεις και το λογαριασμο.
Αγοραζεις ένα CD από το δισκαδικο της γειτονιας και το πληρωνεις οσο ένα σου μεροκαματο. Την επομενη φορα αποφασιζεις να αγορασεις από μαυρο με 5 ευρω και σε λενε και κλεφτη (!!!)
Πας στην Τραπεζα να ανοιξεις λογαριασμο και να ακουμπησεις τα ωραια σου λεφτακια και σε χρεωνουν 15 ευρω τραπεζικα εξοδα.
Πας στο Σουπερ Μαρκετ να ψωνισεις ελαιολαδο. Σου πουλανε νταλικελαιο σε συσκευασια 5 λιτρων Παρθενου Ελαιολαδου. Φυσικα στο ταμειο πληρωνεις Παρθενο Ελαιολαδο Εξτρα Φινο.
Βγαινεις με την παρεα σου να φατε ψαρι. Παραγγελνεις φρεσκο ψαρι ελληνικο, σου φερνουν περσινο Βραζιλιας. Εννοειται πως όταν ερθει ο λογαριασμος το πληρωνεις για φρεσκο.
Βλεπεις τα φρουτα, τα λαχανικα, το ψωμι, τις σερβιετες της γυναικας σου και τις πανες του μωρου στα ραφια να αυξανονται κάθε χρονο 10-15% ενώ ο μισθος σου παραμενει στασιμος εδώ και χρονια γιατι η επιχειρηση στην οποια εργαζεσαι αντιμετωπιζει δυσκολιες και ζητα την κατανοηση σου.
Στελνεις τον υπαλληλο στην Εφορια να σου πληρωσει τα τελη κυκλοφοριας. Σε παιρνει τηλεφωνο να σου πει ότι θα αργησει γιατι εχει πολύ ουρα στο ταμειο και εσυ φευγοντας τον πετυχαινεις να πινει καφε στο Μπουρναζι με το Μητσο που ηταν μαζι στο γηπεδο την Κυριακη.
Ολη μας η ζωη στηριζεται στην απατεωνια, το ψεμα και την κλεψια. Δε θα μπορουσαμε να επιβιωσουμε αλλιως.
Το αφεντικο σου σε κλεβει, η γυναικα σου σε κλεβει, τα παιδια σου είναι ακομα μικρα για να σε κλεψουν αλλα πολύ θα το ηθελαν(!!!)
Εσυ με τη σειρα σου κλεβεις στο ζυγι, κλεβεις στο μετρημα, κλεβεις οσο και από οπου μπορεις.
Κλεβεις από το διπλανο οικοπεδο του γειτονα για να μεγαλωσεις το δικο σου, γκρινιαζεις για τους αλλους που σε κλεβουν και η ζωη τραβα την ανηφορα.
Ετσι είναι!!! Και μη σας κακοφαινεται!!!
Μηπως εμεις στην καθημερινοτητα μας ειμαστε καλυτεροι???
Κλεβουμε το Κρατος, τους πελατες που ερχονται στο μαγαζι μας να ψωνισουν, το ψωμι των πεινασμενων της Γης. Δε χτυπαμε εισιτηριο στα μέσα μεταφορας, δεν κοβουμε αποδειξεις.
Ονειρευομαστε να τα κονομησουμε σκαρωνοντας το "μεγαλο κολπο", μια μικρη ή μεγαλυτερη κομπινα για να πιασουμε την καλη και να βγουμε επιτελους από τη μιζερια της αχαρης ζωης μας.
Ποσες φορες δεν κρατησαμε τα παραπανω ρεστα που μας εδωσε καταλαθος η υπαλληλος στο ταμειο?
Ποσες φορες δε χωθηκαμε μπροστα κλεβοντας τη σειρα του διπλανου μας για να εξυπηρετηθουμε πρωτοι στον γκισε?
Ποσες φορες δε βαλαμε μεσο για να παρουμε μια καλη θεσουλα στο δημοσιο, μια καλυτερη μεταθεση στο στρατο ή ποσες παλι δε "γλυψαμε" τον προισταμενο για να μας δωσει την καλύτερη αδεια, τη λιγοτερη δουλεια, την πιο ευκολη υπηρεσια?
Ξεκιναμε να χτισουμε ένα σπιτι 50 τμ και κλεψε λιγο από εδώ, λαδωσε λιγο από εκει σταματαμε τελικα στα 80 χωρις τα μπαλκονια και τους ημιυπαιθριους χωρους. Παρολα αυτά φροντιζουμε να ειδοποιησουμε την αστυνομια όταν διαπιστωσουμε ότι ο γειτονας εβαλε δυο τουβλα στο δικο του σπιτι χωρις να βγαλει την απαραιτητη αδεια από την Πολεοδομια.
Ξοδευουμε εκατομμυρια κάθε Παρασκευοσαββατο στα μπουζουκια αλλα κανουμε παζαρια στον μπακαλη της γειτονιας και παραπονιομαστε για την ακριβεια. Βλεπεις με το 1 κιλο μηλα που αγορασαμε από τον μπακαλη δεν κανουμε μοστρα όπως με τα 10 πανερακια γαρυφαλλα που σκορπισαμε στο Μακη.
Α! Ρε Ελληνα με τα ωραια σου!!!
Ψωνιζεις από τα Κινεζικα για να κανεις οικονομια και να εχεις να ξοδεψεις στο σκυλαδικο το Σαββατο, αλλα ταυτοχρονα κατηγορεις τους Κινεζους ότι εχουν καταστρεψει την αγορα παρολο που είναι οι μοναδικοι που πουλανε σε τιμες που μπορεις να αντεξεις.
Εχεις μαγαζι, πουλας Κινεζικα προιοντα σε τιμες Γερμανιας και κατηγορεις τους Κινεζους γιατι πουλανε ακριβως τα ιδια κινεζικα με σενα σε τιμες Κινας. Σε ενοχλει βλεπεις που δεν μπορεις πια να οικονομας σε βαρος του Ελληνα καταναλωτη το ιδιο ανετα όπως πρωτα που εβγαζες κερδος 200%.
Χτυπιεσαι και οδυρεσαι αποδοκιμαζοντας το Αλβανακι που ειχε την ατυχια να αριστευσει και (δικαιωματικα) θελει να σηκωσει τη σημαια στη σχολικη παρελαση όπως ακριβως χτυπιεσαι και ζητωκραυγαζεις για τον Πυρρο Δημα, τον Τζελιλη, τη Μιρελλα Μανιανι, τον Σαπανη που σηκωσαν την ελληνικη σημαια στους Ολυμπιακους Αγωνες(...)
Απειρα ακομα τετοια παραδειγματα θα μπορουσα να αναφερω από την καθημερινοτητα μας αλλα δε νομιζω πως εχει νοημα να συνεχισω. Για αυτο λεω να σταματησω εδω.
Για αυτό σου λεω μην την ψαχνεις, ζουμε σε έναν κοσμο αυταπατης!!!!